T&T kennis en vaardigheden - Veilig werken met elektrisch handgereedschap

PGP Technologie & toepassing
  • incompany

Deze eendaagse inhoudelijke cursus geeft de docent T&T kennis hoe en op welke wijze er door leerling en docent gewerkt kan worden met elektrisch handgereedschap voor houtbewerking. Tevens wordt er ingegaan op stofvrij werken met deze machines.

  • De vaststelling van de data vindt plaats in overleg.
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
7
Voorbereiding en huiswerk
0
TOTAAL
7

Relatie met beroepsgericht programma:
T&T, veilig werken met hout

Inhoud
In het programma van T&T is sprake van een fase waar een demo of product vervaardigd wordt. Hout of houtproducten zullen daarvoor regelmatig gebruikt worden. Het materiaal is eenvoudig te bewerken en met goed en juist gebruik van het elektrisch handgereedschap geeft dit mooie resultaten.


De cursus Veilig werken met elektrisch handgereedschap geeft de docent T&T kennis hoe en op welke wijze er goed en verantwoord door leerling en docent gewerkt kan worden met elektrisch handgereedschap. Tevens wordt er ingegaan op het stofvrij werken, een verplichting ook voor scholen. De gebruikte machines en vaardigheden kunnen op alle scholen in bijvoorbeeld een (onderbouw) technieklokaal ingezet worden.


Inhoud cursus  • Zagen

  • Schuren

  • Verbinden met domino

  • Frezen

  • Schroeven en boren


De cursus bestaat uit een kort theoretisch gedeelte en daarna het zelf maken van een werkstuk waarin de nodige handelingen met de machines aan bod komen. Na de training kan je op een juiste en veilige wijze aan de slag met divers elektrisch handgereedschap.

Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
training
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding noodzakelijk:
Nee
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
Festool Nederland
Soort aanbieder:
bedrijf
Contactpersoon:
Babs van Sleeuwen
E-mailadres:
babs@platformsvmbo.nl
Cursusdata:

incompany Datum in overleg (incompany aanbod)

De vaststelling van de data vindt plaats in overleg. Bij interesse kun je contact opnemen met de kwartiermaker Babs van Sleeuwen, babs@platformsvmbo.nl.

Prijs:
100 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Nee

Opmerkingen:

Deze training kan ook gegeven worden op de locatie van de aanbieder in Dalfsen en Waddinxveen. Kan op aanvraag ook op andere data gepland worden.

Deze training is de basistraining om (veilig) te leren werken met elektrisch handgereedschap. Trainingen met elektrisch handgereedschap gericht op meer specifieke vaardigheden (Domino, Frezen) vind je onder het profiel BWI.


Wijzigingen in training doorgeven