Tijdens deze eendaagse verdiepende cursusdag leer je alles over groenten, van wortel tot blad. Onderwerpen zijn: Warenkennis, Keukentechnieken, Kooktechnieken en Verduurzamen. De dag zal een klein deel theorie bevatten en vooral heel erg praktisch zijn.
Doel
Rond het keuzevak ‘Voedsel, hoe maak je het?’ hebben we al meerdere trainingen aangeboden. Uit de evaluaties blijkt dat er behoefte is aan verdieping. Hoe geef je nu een goede invulling aan lessen die horen bij profielmodule 2 of bovenstaand keuzevak? Welke producten kan je maken en hoe doe je dat? En hoe verbinden we ‘kook’lessen aan de gezonde kantine?
Uitvoering
Aeres Hogeschool Wageningen verzorgt bij- en nascholingen voor docenten voor beroepsgerichte vakken in het vmbo groen, vanuit de rol als opleider van deze beroepsgroep. Deze cursus wordt gegeven door Peter Heijmen, werkzaam als docent bij Rijn IJssel, Horeca en Bakkerij.
Doelgroep
Inhoud
Tijdens deze cursus leer je alles over groenten, van wortel tot blad. Onderwerpen zijn: Warenkennis, Keukentechnieken, Kooktechnieken en Verduurzamen. De lessen zullen een klein deel theorie bevatten en vooral heel erg praktisch zijn. Je gaat zelf aan de slag met groenten uit het seizoen, alsof de groenten zo uit de schooltuin komen.
Hieronder vind je een korte omschrijving van de 4 onderwerpen op deze cursusdag:
Werkwijze
De cursus wordt praktisch ingericht. We gaan technieken uitproberen en maken zelf onze lunch. Gezonde soep(en), gezonde (koude en warme) snacks (en dips), gezonde salades en gezonde groenteschotels geven inspiratie voor de eigen lessen en de gezonde kantine.
Groepsgrootte
Er kunnen maximaal 10 personen per cursus deelnemen.
Planning