Erkend dronepiloot voor het groene domein

Groen
  • Momenteel niet ingepland op datum

In deze tweedaagse cursus word je opgeleid tot gecertificeerd dronepiloot. De cursus wordt uitgevoerd door de Green Drone Academy; een erkende vliegschool die zich specifiek richt op dronevliegen binnen het vakgebied natuur, landschap, ecologie en water.

  • Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is. Houd mij op de hoogte.
Gebaseerd op 23 beoordelingen
print

Studiebelastingsuren

Contacturen
14
Voorbereiding en huiswerk
16
TOTAAL
30

Relatie met beroepsgericht programma:
Hele beroepsgerichte programma groen; inzet nieuwe technologieën in het groene onderwijs en de Keuzevakken Robotica en Dronetechniek 1&2.

Inhoud


Een goede drone-opleiding en erkende certificaten zijn noodzakelijk voor iedereen die professioneel drones wil inzetten. Dit geldt ook voor docenten die drones willen gebruiken tijden hun lessen. The Green Drone Academy, onderdeel van Aeres MBO Almere, is een erkende vliegschool die zich specifiek richt op drone vliegen binnen het vakgebied natuur, landschap, ecologie en water. Je leert bij ons niet alleen goed, verantwoordelijk en veilig vliegen, maar je leert ook hoe je een drone kunt inzetten in het groene domein en de verzamelde gegevens kunt gebruiken in jouw vak.


De opleiding leidt op tot het Basic (A1/A3) en het Basic+ (A2) certificaat. Met het Basic (A1/A3) certificaat mag je met drones vliegen tot 500 gram, deze drones zijn erg windgevoelig en kunnen nagenoeg geen apparatuur meenemen. Het Basic+ (A2) certificaat biedt de mogelijkheid te vliegen met drones tot 4 kg, minder afhankelijk van de wind en meer configuratie mogelijkheden. Het Basic (A1/A3) certificaat is de verplichte opstap naar het Basic+ (A2) certificaat. De opleiding bestaat uit twee cursusdagen met minimaal een week ertussen. Beide dagen worden afgesloten met een examen. DAG 1   BASIC


Programma                    


Naast de verplichte Basic theorie wordt de docent wegwijs gemaakt in het gebruik van drones in het groene domein.  • Welke drone zet je in voor een doel (landbouw, boswachterij, waterschap, milieu inspectie etc.)?

  • Hoe ga je om met natuurgebieden in Nederland (bv Natura 2000)?

  • Welke drone gebruik je voor welk doel?

  • Hoe registreer en verzeker je jouw drone?DAG 2   BASIC+


Programma


Naast de verplichte Basic+ theorie ligt deze dag de nadruk vooral op vluchtvoorbereiding en vliegen. Aan de hand van een casus zet je in tweetallen een complete vluchtvoorbereiding op. Deze casus heeft betrekking op een vlucht in het groene domein, waarbij alle facetten van het vooraf geleerde aan bod zullen komen. Je vliegt in tweetallen met drones. Deze drones hebben dubbele besturing, waardoor de instructeur ten alle tijden kan ingrijpen. Mocht het weer niet goed genoeg zijn om te vliegen, dan wijken we uit naar onze dronesimulatoren.Examen


Beide dagen worden afgesloten met een multiplechoice examen. De examenresultaten worden doorgegeven aan de RDW, waar de cursist het dronecertificaat kan aanvragen.


Uitvoering


De training vindt plaats op het terrein van The Green Drone Academy van Aeres MBO in Almere. De uitvoerende docenten zijn:  • Freo ten Hove: piloot, (drone)vlieginstructeur en docent

  • Marc Schils: docent en gecertificeerd dronevlieger


Voorkennis nodig:
Nee
Werkvorm:
cursus
Scholingsveld:
praktijkleer / vakkennis
Voorbereiding:
De cursist krijgt vooraf een zelfstudiepakket opgestuurd.
Aanbod mogelijk gemaakt door OCW en VO-raad:
Ja
Aanbieder:
Aeres Hogeschool Wageningen
Soort aanbieder:
lerarenopleiding
Contactpersoon:
Klaas Koorn
E-mailadres:
k.koorn@aeres.nl
Cursusdata:

Ingepland op datum Ingepland op datum (agenda)

Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is. Houd mij op de hoogte.

Prijs:
300 euro per persoon
Gevalideerd door lerarenregister:
-
Leercyclus benoemd:
Ja

Houd mij op de hoogte!

Er zijn momenteel geen data gepland. Stuur mij een mail zodra er een nieuwe datum bekend is.

Jouw gegevens


Wijzigingen in training doorgeven